Plavi poput "crne mačke"

Željezničar fatalan za četvoricu: Ko je sljedeći?

Admin Čaušević

FK Željezničar je jedini klub koji u dosadašnjem dijelu fudbalske sezone u Premijer ligi BiH nije promijenio trenera. 

Svih preostalih 11 klubova je do sada najmanje po jednom promijenilo trenera, dok su neki to uradili i više puta. Jedini koji se odupire toj "normalnoj" pojavi za bh. fudbal za sada su sarajevski Plavi.

Šef stručnog štaba Željezničara je Amar Osim. Izvjesno je da će trofejni stručnjak i dalje ostati na ovoj funkciji s obzirom da su Plavi još uvijek u igri za dva trofeja. U vrhu su premijerligaške tabele te su u polufinalu Kupa BiH.

Željezničar je u ovoj takmičarskoj godini bio koban za četvoricu trenera jer su poslije utakmica s timom s Grbavice smijenjeni, podnijeli ostavke ili sporazumno raskinuli saradnju.

Prvi koji je to uradio je bio Milenko Bošnjaković. Nakon remija na Tušnju 2:2 u 11. kolu poput groma iz vedra neba je odjeknula informacija da Bošnjaković nije više trener Tuzla Cityja.

Naredni je bio Husref Musemić. Sarajevo je u 18. kolu izgubilo gradski derbi na Koševu s 1:3, a rukovodstvo Bordo kluba je odlučilo da se zahvali temperamentnom Musemiću.

Preostale dvije promjene su se desile u posljednjih sedam dana. Željezničar je prošle srijede u četvrtfinalu Kupa BiH s 0:2 izbacio Borac, pa je "bivši" na klupi Banjalučana postao Branislav Krunić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Minulog vikenda na Grbavici je u okviru 22. kola gostovao Tuzla City, a okršaj sa sarajevskim Plavim je bio fatalan za još jednog trenera tuzlanskog premijerligaša. Dan nakon minimalnog poraza došlo je do sporazumnog raskida saradnje s Elvirom Baljićem.

Do kraja sezone ostalo je još 11 ligaških kola te mečevi polufinala Kupa BiH. Ako se voditi prema do sada viđenim stvarima u ovoj sezoni susret sa Željezničarom za nekog trenera osim po tim, može biti fatalan i za njegov posao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.