Sudijski ekspert: Trebao je biti dosuđen penal za Tuzla City

Rebac komentarisao sporne situacije

Sudijski ekspert: Trebao je biti dosuđen penal za Tuzla City

Iza nas je zanimljivo 22. kolo Premijer lige BiH, posljednje prije "trećeg" kruga prvenstva. Danas je na BHT-ovoj emisiji posvećenoj Premijer ligi, u ulozi stručnog konsultanta, gostovao Zoran Rebac - predsjedavajući Komiteta za suđenje NFSBiH.

Rebac je komentarisao sporne situacije i sudijske odluke sa utakmica 22. kola.

Sa utakmice Sarajevo - Mladost (2:1) nisu izdvojene neke sporne situacije, ali jesu sa meča Željezničar - Tuzla City, dvije.

Prvo je Rebac komentarisao dva žuta kartona i isključenje Kostića.

"Ovdje sasvim ispravno sudac dosođuje prekršaj i dodjeljuje opomenu, radi se o preoštrom startu. Druga situacije je isto jasna, prekštaj je očit, tehnička mjera je u redu, ali ovdje se radi o primjeni disciplinske mjere. Da igrač Željezničara nije zaustavljen prekršajem našao bi se u izglednoj situaciji, mislim da je obavezno trebao biti direktan crveni karton", izjavio je Rebac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prešlo se na situaciju koja je izazvala puno više kontroverzi, odluku sudije da u finišu meča ne dosudi penal za Tuzla City.

"Ovdje se radi o prekršaju i kaznenom udarcu, start s leđa najčešće završava kontaktom i prekršajem, Konkretno napač Tuzla Cityja se nalazi u izglednoj situaciji, a odbrambeni u nastojanju da igra loptom čini prekrštaj. Kada se prekršaj pravi u izglednoj situaciji to je i žuti karton. Da nije bilo namjere da igra loptom, onda je to crveni karton", izjavio je Rebac.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Cist penal kao suza
38 4
Elmo123
Ja go....i eksperta dovoljno je reci da nije sudio ni 6 ligu njemacke i on ekspert. Mene bi bilo stid tako se nazivati. Prosao seminar u Travniku, pojeo cevape i ekspert...haha
18 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi