Salčin je opet 'plesao' po terenu: Riječi Vinka Marinovića iz Antalije sada dobijaju na težini

Mlad i perspektivan

Salčin je opet 'plesao' po terenu: Riječi Vinka Marinovića iz Antalije sada dobijaju na težini

E. Škorić

Mladi nogometaš Sarajeva Đani Salčin opet je oduševio navijače bordo tima.

Salčin je nedavno u meču Borac - Sarajevo (0:2) fintom u stilu Zinedinea Zidanea prošao Gorana Zakarića, a u subotu je istu foru "prodao" igraču Mladosti u trijumfu njegovog tima (2:1).

Bivši polaznik Akademije FK Sarajevo postaje jako važna karika u prvom timu i to zahvaljujući treneru Vinku Marinoviću, koji je još u Antaliji potencirao da se radi o izuzetnom igraču koji mora dobiti šansu.

I ne samo da ju je dobio, nego na sasvim drugoj poziciji. Iako se radi o veznjaku, Marinović ga je prekomandovao na poziciju lijevog beka i Salčin se odlično snašao, u nedostatku "pravog" beka. 

Iz utakmice u utakmicu igra sve bolje, odlučnije, zrelije, a potezi kao ovi samo su pokazatelj da "ima ono nešto".

"Jeste li vidjeli kako je Đani dobar, a nije mu ovo prirodna pozicija", govorio nam je tokom neformalnih razgovora Marinović u Antaliji u februaru tokom priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada je sve izvjesnije da je bio u pravu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hasimaga
Bravo Đani,
6 0
Samo_Realan
Pitari al ovi što vode ovaj youtube kanal samo pobjede objavljuju, nikad remi, nikad poraz, to je pomalo glupo, al et u svakom slučaju ovaj Salcin je velika nada BiH fudbala
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti