Protiv njega je igrao dva puta

Haaland otkrio protiv koga mu je bilo najteže igrati: "Svaki napadač mrzi takvog defanzivca"

Endin Čaušević

Erling Haaland ove sezone je najveća senzacija u svijetu fudbala.

Haaland je prvi dio sezone blistao u dresu Salzburga, a u januaru ga je kupila Borussia Dortmund za 20 miliona eura. On je nastavio oduševljavati i u dresu njemačkog kluba jer je na devet mečeva zabio čak 12 golova.

Mladi norveški napadač postao je glavna tema sportske javnosti jer se već priča o tome da bi nakon samo pola godine mogao napustiti Dortmund. Interes za njega je pokazalo nekoliko velikana, ali se Haalandu nigdje ne žuri.

Haaland je u razgovoru za France Football pričao o mnogi stvarima, te se dotakao toga protiv kojeg igrača mu je bilo najteže igrati u dosadašnjoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je definitivno Van Dijk. U Salzburgu sam dva puta igrao protiv njega i on je nevjerovatan. U defanzivi je zaista predobar, veoma jak i brz. Ima nevjerovatne kvalitete i sjajan je igrač. To je tip igrača kojeg nijedan napadač ne voli", rekao je Haaland i osvrnuo se na špekulacije oko odlaska iz Dortmunda nakon sam pola godine.

"Tek sam došao i veoma sam sretan ovdje. Želim mnogo toga da ostvarim ovdje i samo sam na to fokusiran. Naježim se svaki put kada istrčim na stadion Dortmunda i ovdje se osjećam zaista odlično".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.