Zbog koronavirusa

Zeljković potvrdio: Utakmica Borac - Sloboda bez publike

Endin Čaušević

Epidemija koronavirusa stvorila je dosta problema u svijetu sporta, a mjere zabrane uvedene su danas i u našoj zemlji.

Premijer RS Radovan Višković danas je, između ostalog, izjavio da je donesena doluka da se sve sportske aktivnosti u RS-u održavaju pred praznim tribinama.

To uključuje i utakmice koje se ovog vikenda igraju u Banjaluci i Bijeljini u okviru 23. kola Premijer lige BiH. Prvi čovjek Borca, Vico Zeljković, za SportSport.ba potvrdio je da će se meč u Banjaluci između Borca i Slobode igrati bez publike.

"Ta odluka je došla prije pola sata ili sat. Mi ćemo ispoštovati sve donesene mjere tako da idemo u tom smjeru koji se traži od nas. Sigurno da će faliti podrška navijača jer se fudbal igra zbog njih. U minisu su sigurno najviše domaće ekipe, ali ovo je vanredna situacija i moramo poštovati takve odluke", poručio je Zeljković.

Pored meča u Banjaluci očekuje se da se utakmica bez publike igra i u Bijeljini gdje se sastaju Radnik i Široki Brijeg. Također, čeka se i očitovanje ostalih klubova koji će biti domaćini u narednom kolu Premijer lige BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.