Da li naredba Kriznog štaba Kantona Sarajevo znači da će se utakmice igrati bez gledatelja?

Zabrana skupova sa više od 300 učesnika, uskoro i odluka NSBiH

Da li naredba Kriznog štaba Kantona Sarajevo znači da će se utakmice igrati bez gledatelja? · Udarna vijest

E. Čaušević

Koronavirus stvorio je totalni haos u većini Evrope, a danas su uvedene mjere zabrane i u Bosni i Hercegovini. 

U cilju prevencije širenja koronavirusa danas je usvojena naredba Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. Tako će naredne utakmice u Premijer ligi BiH koje se igraju u Sarajevu vjerovatno biti odigrane pred praznim tribinama.

"Shodno promjeni epidemiološke situacije u svijetu, Evropskom regionu i Bosni i Hercegovini, kao i procjeni epidemiološkoga rizika, otkazuje se održavanje javnih skupova u Kantonu Sarajevo na kojima se okuplja više od 300 učesnika, sukladno propisu o javnom okupljanju. U narednom periodu Krizni štab će, shodno, procjeni epidemiološkoga rizika, izdavati daljnje instrukcije za održavanje javnih skupova sukladno propisima o javnom okupljanju", navodi se, između ostalog, u naredbi Kriznog štaba.

Zbog toga se očekuje da će utakmice Željezničar - Čelik i Sarajevo - Zvijezda 09 biti odigrane pred praznim tribinama ukoliko u narednim danima ne dođe do poboljšanja situacije što je malo vjerovatno.

Također, u Republici Srpskoj je donesena odluka da će se svi sportski događaji narednih sedmica održati pred praznim tribinama, a to uključuje najvjerovatnije i mečeve Borac - Sloboda i Radnik - Široki Brijeg.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sportske aktivnosti u RS-u će biti održavane pred praznim tribinama", izjavio je danas premijer RS Radovan Višković.

Također, kako SportSport.ba saznaje da su u NSBiH maksimalno ozbiljno shvatili ovu situaciju, te su u toku konsultacije u vezi sa trenutnom situacijom. Uskoro će biti poznata i odluka da li će se sve utakmice PL BiH igrati pred praznim tribinama.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

sjeverjepoludio
Nek se onda nikako ne igraju
4 1
Ende
Pa odigrana su 22 kola, svako sa svakim kuci i na strani, realno je da se prekine prvenstvo i proglase pobjednik/učesnici euro takmičenja. Kup , ovo sto je preostalo nekad u maju zavrsiti i cao :)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi