Sjajni veznjak oporavlja se od rupture križnog ligamenta

Samir Zeljković: Oporavak teče odlično, ponosan nam na rezultate koje ostvaruju moji suigrači

Mostarskom Veležu u posljednje vrijeme ide sve bolje i ako se za ikog može reći da je najugodnije iznenađenje Premijer Lige BiH sigurno su to nogometaši ovog mostarskog kluba. 

Rođeni su u nizu od 5 utakmica bez poraza, a čak 4 puta u tih 5 navrata igrači Feđe Dudića teren su napustili uzdignute glave. Dudić iz ovog tima izvlači možda i više od maksimuma, no ne treba zaboraviti momka koji je do nesretnog trenutka kada se 23.11.2019. ozlijedio u utakmici protiv Sarajeva bio jedan od nositelja igre Veleža. 

Ruptura prednjeg križnog ligamenta značila je i automatski kraj sezone za ovog 23-godišnjeg Sarajliju, no Samir je odmah nakon operacije krenuo s rehabilitacijama i pripremama za povratak na teren. Samira smo "uhvatili" upravo poslije treninga te je ovaj vezni nogometaš Veleža za SportSport.ba govorio o svom oporavku, ali i prokomentirao sjajne predstave svojih suigrača:

"Stvarno sam zadovoljan svojim dosadašnjim tokom oporavka" - otpočeo je Zeljković i dodao: "Ove sedmice sam počeo trčati i kroz svaki trening osjetim veliki napredak u svojoj snazi i fizičkoj spremi. Za nekih 4-5 sedmica bih treabao na još jednu, finalnu kontrolu i nakon toga bih trebao dobiti zeleno svjetlo za povratak na terene. Očekujem da u junu mjesecu  budem u potpunosti spreman za treninge i utakmice" - govori Samir ove odlične vijesti kako za njega tako i za FK Velež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Samire, Veležu ide odlično u posljednje vrijeme?

"Moj klub Velež odlično igra ovu polusezonu. Meni je iskreno jako žao što nisam s momcima na terenu, no ponosan sam na svoj tim i njihove dosadašnje rezultate. U nama se vidi želja za pobjedom svaku utakmicu i mislim da trener Feđa Dudić radi odličan posao s nama" - kazao je za SportSport.ba Zeljković koji je svojim igrama i zalaganjem na terenu za kratko vrijeme postao ljubimac navijača i simpatizera mostarskog Veleža. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.