Kome će odluka NFSBiH najteže pasti?

Bez publike naredna dva kola

Kome će odluka NFSBiH najteže pasti?

E. Škorić

Nogometni savez BiH potvrdio je kako će se mečevi 23. i 24. kola Premijer lige BiH odigrati iza zatvorenih vrata.

Zbog straha od zaraze koronavirusom širom Evrope se otkazuju utakmice ili igraju bez prisustva publike, pa je shodno tome i NFSBiH odlučio da se naredne dvije sedmice igra bez publike.

Bez publike će se igrati i susreti 16. i 17. kola Premijer omladinske lige BiH (U19), 22. kola Premijer omladinske lige BiH (U15 i U17), 1. kola Elitne i razvojne lige BiH, 12. i 13. kola Premijer ženske lige BiH (seniorke i kadetkinje) i pretkola KUP-a BiH za sezonu 2019/20, 16. i 17. kola Premijer futsal lige BiH i utakmice polufinala KUP-a BiH u futsalu.

Što se tiče Premijer lige, jedini klub koji će igrati oba naredna meča bez publike je FK Sarajevo.

Bordo tim će na Koševu prvo ugostiti Zvijezdu 09 narednog vikenda na praznom Koševu, a onda i u velikom derbiju Željezničar, što će biti prvi put nakon 2010. godine da se najveći bh. meč igra pred praznim tribinama.

Sve to nikako ne ide u prilog lideru koji se bori za titulu, a s druge strane klub će imati osjetan financijski deficit zbog nedolaska navijača na stadion.

Ova odluka itekako ne odgovara klubovima, pa će Željo važnu utakmicu na Grbavici protiv Čelika igrati u tišini, kao što će biti odigran i tuzlanski derbi na Tušnju, ali i mečevi gdje bi sigurno bilo puno publike - Čelik protiv Zrinjskog, Borac protiv Slobode, Velež protiv Radnika...

Utakmice koje se igraju bez publike:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

23. kolo:
Borac - Sloboda
Željezničar - Čelik
Tuzla City - Velež
Radnik - Široki Brijeg
Sarajevo - Zvijezda 09
Zrinjski - Mladost DK

24. kolo:
Sarajevo - Željezničar
Zvijezda 09 - Široki Brijeg
Čelik - Zrinjski
Velež - Radnik
Mladost DK - Borac
Sloboda - Tuzla City

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamirTenk
Samo kad Tuzla City bude domacin ko dodje u njihovom dressu moze gledat AZMIR REKO TAKO U SUPROTNOM NAPUSTA STADION ...
3 0
Hulk
Imam sezonsku...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi