Tada su Madriđani prošli u finale EL

Liverpool i Atletico su prije deset godina imali spektakularan okršaj na Anfieldu

Endin Čaušević

Liverpool i Atletico Madrid večeras igraju na Anfieldu revanš utakmicu osmine finala Lige prvaka.

U prvoj utakmici Atletico je pred svojim navijačima slavio sa 1:0 i s golom prednosti stiže na Anfield. No, sigurno je da će Redsi dati svoj maksimum da preokrenu stvari u svoju korist i nastave put ka odbrani titule prvaka Evrope.

Zanimljivo je da je slična situacija viđena prije deset godina, a u centru pažnje su bili upravo Liverpool i Atletico. Tada su ovi klubovi igrali polufinale Evropske lige, te je također u prvom susretu Atletico pobijedio u Madridu sa 1:0.

Revanš se igrao u Liverpoolu i u spektakularnom meču gledali smo produžetke. Golom Aquilanija bilo je 1:0 u regularnom dijelu, a do 2:0 Redsi su došli u 95. minuti pogotkom Benayouna.

Međutim, snove u plasmanu u finale Evropske lige Redsima je srušio legendarni Diego Forlan koji je u 102. minuti zabio gol za 2:1, te je Atletico Madrid zbog gola u gostima prošao u finale.

Sigurno je da nas i večeras očekuje spektakularna utakmice, te da istinski ljubitelji fudbala ni ovaj put ne bi imali ništa da gledaju produžetke na Anfieldu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liverpool je prije deset godina igrao u sastavu: Reina, Johnson, Agger, Caragher, Mascherano, Lucas Leiva, Aquilani, Benayoun, Babel, Gerrard, Kuyt.

Atletico je nastupio u sastavu: De Gea, Antonio Lopez, Perea, Alvaro Dominguez, Valera, Paulo Assuncao, Raul Garcia, Simao, Reyes, Aguero, Forlan.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.