Velika pobjeda Bayera

Apotekari na Ibroxu umirili Gerrardove Policajce

Admin Čaušević

Bayer Leverkusen je u prvom susretu osmine finala Europa lige s 1:3 pobijedio Glasgow Rangers. 

Domaći fudbaleri nošeni podrškom krcatog Ibroxa su spremno i odlučno ušli u ovaj meč, međutim gosti iz Njemačke su pronašli recept kako smiriti izabranike Stevena Gerrarda.

Apotekari su do vodstva stigli u 37. minuti. Nakon konslutacija s VAR tehnologijom dosuđen je penal kojeg je u gol bez problema pretvorio Kai Havertz.

Novo njemačko čudo od djeteta je poslao loptu u jednu, a domaćeg golmana McGregora u drugu stranu.

Na startu drugog dijela Policajci su krenuli po izjednačenje, imali su nekoliko izvjesnih šani za postizanje gola, ali su Apotekari stigli do gola.

Nakon centrašuta s desne strane jedna lopta je došla do Aranguiza koji lijepim udarcem loptu pošalje u sami čošak.

Međutim uporni Škoti shodno mentalitetu se nisu predavali pa su se u 75. minuti vratili neizvjesnost u u takmicu. Lijep gol glavom poslije ubačaja iz kornera je zabio George Edmundson.

Tri minute kasnije Barišićev slobodnjak sa oko 20-ak metara je zavšio tik iznad prečke pa je propala dobra šansa da Rangersi izjednače.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Konačan rezultat u 88. minuti je postavio Leon Bailey koji se poigrao s protivničkom odbranom te lijepim i preciznim udarcem loptu poslao pod samu prečku.

Nema dileme da su s ovom pobjedom fudbaleri Bayerna već jednom nogom u četvrtfinalu Europa lige.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.