Nova zvijezda je rođena: Sa 20 godina i 270 dana postao je apsolutni rekorder Bundeslige

Već sada vrijedi 100 miliona

Nova zvijezda je rođena: Sa 20 godina i 270 dana postao je apsolutni rekorder Bundeslige

A. Čaušević

Njemačka je decenijama unazad izrodila mnoge velike fudbalere, a trenutno na pravom putu da to postane je i Kai Havertz. 

Havertz je tip igrača koji se ne treba opisivati atributima, već njegova djela jednostavno govore. Sa nepunom 21 godinom dao je doprinos kod 50 golova Bayer Leverkusena.

U jučerašnjem duelu protiv Eintrachta iz Frankfurta i pobjedi od 4:0 Havertz je zabio vodeći gol za Apotekare.

To je mladom veznjaku ukupno 30. gol u Bundesligi čime je postao najmlađi fudbaler u historiji tog takmičenja sa tim brojem postignutih golove. Prestigao je legendarnog Klausa Fischera za 15 dana.

Buduća zvijezda je taj poduhvat uspio realizovati sa 20 godina i 270 dana. Inače u Bundesligi je sa jučerašnjim već upisao 110 nastupa.

Havertz je bez dileme naredna velika stvar njemačkog fudbala, mnogi ga vide kao i većeg talenta od Tonija Kroosa, a Bayer ga ne želi prodati za manje od 100 miliona eura.

Top Komentari

zvjezdan10
Al godine šibaju, ko da je juče bilo kad smo ga viđali na terenu sa 17 godina
1 1
dda27
Buducnost Bayerna
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi