Barem do 2. aprila

Još vikend i staje i Bundesliga!

Prošle sedmice su čelnici njemačkog fudbala odlučili da se utakmice prvog i drugog ranga igraju pred praznim tribinama, zbog straha od širenja koronavirusa.

No, to očigledno Nijemci nisu smatrali dovoljnim, pa su danas donijeli novu odluku - i Njemačka slijedi primjere mnogih drugih evropskih zemalja.

Utakmice Bundeslige i "Cvajte" će se igrati još ovog vikenda, a onda na snagu stupa suspenzija takmičenja koja će trajati barem do 2. aprila.

Takva odluka je donesena nakon jutrošnjeg vanrednog sastanka. Ona bi se trebala potvrditi u ponedjeljak.

Inače, do sada se špekulisalo da će u ponedjeljak biti održan sastanak Udruženja profesionalnih klubova Njemačke i Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) na kojem će se razmatrati potpuni prekid takmičenja. Čini se da do toga ipak još neće doći.

Podsjetimo, prije Bundeslige su odluke o prekidu takmičenja donijete u Seriji A, Ligue 1, LaLigi, ali i većini ostalih nacionalnih takmičenja u Evropi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za sada se još igra u Engleskoj (čeka se odluka o prekidu), Srbiji, Poljskoj, Turskoj...

Treba istaći i da je danas UEFA odlučila da se odgađaju sve utakmice pod njenim okriljem, a koje su se trebale igrati naredne sedmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.