Apotekari na Ibroxu umirili Gerrardove Policajce

Velika pobjeda Bayera

Apotekari na Ibroxu umirili Gerrardove Policajce

A. Čaušević

Bayer Leverkusen je u prvom susretu osmine finala Europa lige s 1:3 pobijedio Glasgow Rangers. 

Domaći fudbaleri nošeni podrškom krcatog Ibroxa su spremno i odlučno ušli u ovaj meč, međutim gosti iz Njemačke su pronašli recept kako smiriti izabranike Stevena Gerrarda.

Apotekari su do vodstva stigli u 37. minuti. Nakon konslutacija s VAR tehnologijom dosuđen je penal kojeg je u gol bez problema pretvorio Kai Havertz.

Novo njemačko čudo od djeteta je poslao loptu u jednu, a domaćeg golmana McGregora u drugu stranu.

Na startu drugog dijela Policajci su krenuli po izjednačenje, imali su nekoliko izvjesnih šani za postizanje gola, ali su Apotekari stigli do gola.

Nakon centrašuta s desne strane jedna lopta je došla do Aranguiza koji lijepim udarcem loptu pošalje u sami čošak.

Međutim uporni Škoti shodno mentalitetu se nisu predavali pa su se u 75. minuti vratili neizvjesnost u u takmicu. Lijep gol glavom poslije ubačaja iz kornera je zabio George Edmundson.

Tri minute kasnije Barišićev slobodnjak sa oko 20-ak metara je zavšio tik iznad prečke pa je propala dobra šansa da Rangersi izjednače.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Konačan rezultat u 88. minuti je postavio Leon Bailey koji se poigrao s protivničkom odbranom te lijepim i preciznim udarcem loptu poslao pod samu prečku.

Nema dileme da su s ovom pobjedom fudbaleri Bayerna već jednom nogom u četvrtfinalu Europa lige.

Top Komentari

Jupp
Wtf kontam kad sam procital naslov ! Kakvi apotekari koje Dzerard i kakvi policajci na utakmici ??!!?
2 0
Jupp
@DamirT malo sam sarkastican bio, ako nisi primjetio..
@Realan_Samo samo nasi mediji koriste fraze poput apotekari, policajci, kraljevi, katalonci itd. Nikada nisam ni na jednom Njemackom portalu procitao “Die Apotheker..”, misleci na Bayer Leverkusen!
Zbog toga mi je smijesan naslov :)

Poz.!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi