Kenan Horić ove zime se nakon pet godina vratio u matični klub kako bi im pomogao u ostvarenju opstanka u Premijer ligi BiH

Dvojica iskusnih igrača "sklonjena" nakon mečeva protiv Zrinjskog i Radnika

Zašto Kenan Horić i Aidin Mahmutović 10 dana ne treniraju sa prvom ekipom NK Čelik?

Dino Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometaši Čelika jučer su odradili trening na Kamberovića polju nakon kojeg su od kluba dobili tri slobodna dana, te će se redovni trenažni proces nastaviti u ponedjeljak.

Mnogo je bure na Bilinom polju u proteklih mjesec dana. Iz kluba su otišli generalni sekretar, sportski direktor, generalni direktor, a prije dva dana predsjednik kluba Aydin Olgun iz kluba je "protjerao" i Erhana Sumbula, koji je iz sjene vodio sve poslove u i oko kluba.

Zeničanima će odgoda prvenstva sigurno dobro doći kako bi završili svu papirologiju oko stranih igrača i trenera, te da bi se nekoliko igrača koji su imali povrede u potpunosti oporave za nastavak prvenstva.

Ipak ono što je u posljednje vrijeme promaklo javnosti, ali i brojnim navijačima jeste da već 10 dana s ekipom ne treniraju Kenan Horić i Aidin Mahmutović. Iz kojih razloga njih dvojica treniraju odvojeno od prvog tima pokušali smo saznati preko portparolke kluba s Bilinog polja, koja nam je ukratko kazala da će se klub očitovati o pomenutoj dvojici u ponedjeljak.

"Kada je u pitanju status Kenana Horića i Aidina Mahmutovića, čovjek koji trenutno vodi sve poslove u klubu Haldum Senman kazao mi je da će ovaj vikend razgovarati s predsjednikom Aydinom Olgunom i trenerom Umitom Ozatom, glede situacije oko pomenute dvojice igrača, te da će u javnost u ponedjeljak obavijestiti šta su poduzeli i kakav je status Horića i Mahmutovića, to je što vam u ovom trenutku mogu kazati kada je u pitanju informacija iz kluba", kazala je za SportSport.ba Ajna Suljić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo Kenan Horić odigrao je cijeli meč u prvom kolu protiv Zrinjskog, nakon čega je "sklonjen" iz ekipe, dok je isto tako iz ekipe "nestao" Aidin Mahmutović, nakon što je promašio jedanaesterac u meču protiv Radnika na Bilinom polju.

Šta će biti s ovom dvojicom igrača saznat ćemo u ponedjeljak, ali ono što je sigurno da su pomenuta dvojica kvalitetni nogometaši, čije iskustvo može mnogo značiti klubu u borbi za opstanak. Horić se ove zime nakon pet godina vratio u matični klub, dok je Mahmutović još uvijek prvi strijelac ekipe ove sezone s pet golova na svome kontu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.