NK Čelik igračima dao slobodno do ponedjeljka kada nastavljaju sa treninzima
Trener Zeničana ističe da se ekipa pripremala za meč na Grbavici, ali da će zbog novonastale situacije igrači dobiti nekoliko slobodnih dana

Zeničani danas odradili trening na Kamberovića polju

NK Čelik igračima dao slobodno do ponedjeljka kada nastavljaju sa treninzima

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu su trebali gostovati kod Željezničara na Grbavici, ali na to će crno-crveni sačekati dok se vidi kakva će situacija biti oko koronavirusa i daljih poteza N/FSBiH oko nastavka takmičenja.

Zeničani su u tri kola proljetnog dijela prvenstva osvojili samo bod, te se trenutno nalaze na poziciji koja garantuje igranje u nižem rangu naredne sezone. Nogometaši su ovu sedmicu radili na terenu na Kamberovića polju, a zanimljivo da se na četiri dana uzastopno na treningu nije pojavio šef struke Umit Özat, koji je ostajao na stadionu zajedno s predsjednikom Aydinom Olgunom, dok su njegovi pomoćnici vodili treninge.

Kontaktirali smo pomoćnog trenera Almira Seferovića, kako bi saznali šta su na Bilinom polju odlučili u vezi trenažnog procesa. On je za SportSport.ba kazao da su igrači dobili slobodne dane.

"Danas smo odradili puni trening i javljeno nam je da je liga prekinuta zbog koronavirusa. Mi smo radili punim intenzitetom cijelo vrijeme, svi su trenirali, nema povrijeđenih i pripremali smo se za naredni meč. Kako je već poznata situacija, odlučeno je da se igračima da slobodno do ponedjeljka, kada ćemo nastaviti s treninzima. Nadam se da ova situacija neće dugo potrajati i da će se prvenstvo ubrzo nastaviti", kazao je Seferović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zeničanima će ova odgoda prvenstva sigurno dobro doći kako bi u narednim danima završili svu potrebnu papirologiju oko šefa stručnog štaba, te preostalih igrača koji nisu registrovani, a koji bi već u narednoj utakmici kada se nastavi prvenstvo mogli biti u konkurenciji za meč.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mustafa
Mašala, Čelik se je napokon kutariso bijede! Liga se uopšte više neće nastaviti ! Prvenstvo za ovu godinu je završeno. Start novog prvenstva je u avgustu ( za one koji prežive). Prvak za ovu godinu se već zna! To je tim koji je do danas osvojio najviše bodova .,kao i oni koji idu u Evropu. Finale kupa će se igrati krajem jula. Čelik i Zvijezda su preselili u niži rang.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti