Foto - EPA

Raiola radi s Juventusom

Hoće li Haaland već tokom ljeta promijeniti klub?

Midhat Šljivak

Mladi napadač Borussije iz Dortmunda Erling Haaland zadivio je apsolutno sve u svijetu fudbala.

Ovaj 19-godišnjak je na početku sezone briljirao u dresu Salzburga, da bi ove zime prešao u tim iz Dortmunda za svega 20 miliona eura.

Haaland je odabrao Borussiju kao tim gdje najviše može napredovati. Tamo je nastavio sa čudesnim partijama i ukupno je ove sezone zabio 40 golova u 33 utakmice.

Ipak, kako tvrdi Bild, Haaland bi već tokom ljeta mogao napustiti klub. Torinski Juventus spreman je da ga otkupi od Borussije i to za cifru od 75 miliona eura, kolika mu je u klauzula u ugovoru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bitnu ulogu u svemu bi mogao imati poznati agent Mino Raiola. On je u sjajnim odnosima s Juventusom, a vodi brigu o karijeti sjajnog Norvežanina i neće biti nikakvo čudo ako Haaland završi u Juventusu.

Torinski tim je u potrazi za klasičnim napadačem, a pored Haalanda sa Starom damom se još povezuje i Mauro Icardi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.