Pjanić nije igrao protiv Intera jer u Juventusu ozbiljno razmišljaju o njegovoj prodaji?

Bentancur zaigrao na njegovoj poziciji

Pjanić nije igrao protiv Intera jer u Juventusu ozbiljno razmišljaju o njegovoj prodaji?

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na kraju ove sezone mogao bi napustiti Juventus.

Pjanić prethodnih sedmica ne igra baš u najboljoj formi, a u derbiju protiv Intera prošle nedjelje meč je odgledao s klupe za rezervne igrače. Već neko vrijeme se u italijanskim medijima piše da Maurizio Sarri nije zadovoljan igrama Pjanića koji je u prvom dijelu sezone bio u odličnoj formi.

Italijanskim medijima zanimljivo je da je Sarri odlučio ostaviti Pjanića na klupi, a na njegovoj poziciji igrao je Rodrigo Bentancur. La Gazzetta dello Sport piše da je Urugvajac ostavio veoma dobar dojam što svakako nisu dobre vijesti za Pjanića.

Navodno, u Juventusu već razmišljaju o tome da Pjanića prodaju na kraju ove sezone jer je ozbiljan interes za njega pokazao za PSG. Sarri je htio očito u derbiju da testira Bentancura kako bi vidio da li on može zamijeniti dostojno bh. veznjaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić ima ugovor do ljeta 2023. godine, ali očito je da u Juventusu imaju neke druge planove. Gazzetta piše da čelnici Stare dame žele dovesti mladog veznjaka Brescije, Sandra Tonalija, te da bi novac od prodaje Pjanića bio usmjeren u njegovo dovođenje.

Bh. reprezentativac je ove sezone odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima za Juventus, te je postigoa tri gola i dodao četiri asistencije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fino alla Fine
Nije on igrao što ne zaslužuje, iako sam navijač Juventusa on je iz sezone u sezonu sve lošiji, nažalost
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi