Novi napadač šesterostrukog prvaka BiH za SportSport.ba

"Bio sam praktički igrač Partizana, no nije mi žao što sam u Zrinjskom" · Intervju

Miljan Škrbić najnovija je akvizicija mostarskog HŠK Zrinjski. Momak iz Crvenke na medulinskim je pripremama zadovoljio struku šesterostrukog prvaka BiH i "zaradio" dvogodišnji ugovor s Plemićima koji i ove sezone pucaju na najviše ciljeve. Miljanov nogometni put je i više nego zanimljiv.

Ne tako davno bio je pred potpisom ugovora s aktualnim prvakom BiH FK Sarajevo, a malo je nedostajalo da završi i u beogradskom Partizanu čiji je trener Savo Milošević biranim riječima govorio o Škrbiću, no na kraju, Miljan je završio u Mostaru. O tome i nekim drugim stvarima napadač Zrinjskog govorio je za SportSport.ba.

Nažalost, morali smo početi nezaobilaznom temom zvanom koronavirus i stanju pripravnosti koje vlada u našoj zemlji a koje obuhvaća i obustavu Premijer Lige, ali i treninga sportskim kolektivima.

Miljane, taman si stigao u Mostar, počeo igrati, mostarskoj publici si se predstavio lijepim pogotkom protiv Slobode, a onda, nakon derbija sa Širokim, sve je stalo. Kako komentiraš ovu novonastalu situaciju?

"Iskreno, ispočetka sve ovo nisam shvaćao tako ozbiljno" - otpočeo je Škrbić svoju priču za SportSport.ba i nastavio:
"Ali evo nažalost, situacija s koronavirusom eskalira iz dana u dan. Ovome se niko nije nadao, ali šta je tu je. Naše je da slušamo upute, jer zdravlje je ipak na prvom mjestu i ja se nadam da će se ovo što prije vratiti u normalu i da ćemo nastaviti s prvenstvom. Pratim sve, držim se uputa i jako želim da će odskora sve da bude kao i prije".

Iza tebe je zanimljiva karijera, sad si stanovnik Mostara, igrač Zrinjskog? Kakvi su prvi dojmovi?

"Ekipi sam se pridružio u Medulinu, u ekipi sam oko mjesec i pol dana i već sam se aklimatizirao. Što se tiče grada stvarno je prelijep, a u ove četiri utakmice koje sam odigrao vidim i da Premijer Liga ima svoj kvalitet. Zadovoljan sam našim ulaskom u nastavak sezone. Izboreno je polufinale Kupa, pred nama je nadam se, još 11 kola u prvenstvu, redom sve teške utakmice. Pratio sam ovu ligu i ranije, mogu reći da nije nimalo lagana, nažalost, tereni nisu baš u najboljem stanju ali prilično sam zadovoljan ligom. Što se tiče nas kiksnuli smo u zadnjem kolu, ako se utakmica protiv Širokog može nazvati kiksom pošto su stvarno dobar tim. Uzeli smo bod i sad zaostajemo 7 bodova za Sarajevom i 4 za Željom, no mi ćemo nastaviti s borbom i dok ima nade i dok prvenstvo bude trajalo nastojat ćemo doći do duple krune".

Možda da usporediš srbijansko prvenstvo s našim?

"Moram reći da je u zadnjih nekoliko sezona u Srbiji Crvena Zvezda svijet za sebe, napravili su fantastične rezultate, imali sjajnih nastupa u LP, a i Partizan je igao Europa Ligu pa se mora reći da su oni ipak dimenzija više. Ovdje također ima odličnih timova i igrača i izuzev ta dva kluba razlike nisu velike, no Zvezda i Partizan su ti koji čine razliku. Možda nisam još uvijek previše kompetentan da komentiram PL BiH no zaista vidim kvalitet i među ekipama i igračima. Mislim da bi se trebala obratiti veća pažnja na ovu ligu".

Bio si jako blizu potpisa za FK Sarajevo?

"Da, bio sam tamo kod tadašnjeg trenera Musemića. U nekom trenutku je došlo sve do konačnog dogovora, no Sarajevo je u gradskom derbiju poraženo od Željezničara i trener Musemić je nedugo poslije toga smijenjen. Desile su se još neke promjene i na kraju nije došlo do potpisa ugovora za Sarajevo. Ne žalim iskreno, ko zna za što je to dobro. Smatram da sam došao u jako dobru i kvalitetnu sredinu, dobar tim u kojem imam sve potrebno da napredujem".

Nije te mnogo dijelilo od Partizanovog dresa. Savo Milošević te javno hvalio?

"S njima sam bio u Antaliji oko nedjelju dana. Poslije moje epizode u Turskoj sam ostao bez kluba, polusezonu sam trenirao sam, individualno i iskreno moja fizička sprema nije bila na najvišem nivou. Ipak, dobio sam pohvale od kompletnog stručnog štaba kao i trenera Miloševića no na kraju nije došlo do dogovora. Iskreno, ne znam zašto. Pričao sam s ljudima, bilo mi je rečeno da ću sigurno dobiti ugovor i da ću postati igrač Partizana, no šta se desilo vjerujte ne znam. No opet ponavljam, da je svako zlo za neko dobro. Nimalo ne žalim što sam ovdje u Mostaru, dapače".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po dolasku u Mostar si zatekao Miloša Filipovića i Edina Rustemovića koje si znao otprije. S kim najviše od suigrača provodiš vremena?

"Miloš i Edin su mi dosta pomogli da se naviknem i prilagodim što prije. A dosta vremena osim njih provodim s Nemanjom Bilbijom i Slobom Jakovljevićem, oni mi također dosta pomažu. Iskusniji su i starosjedioci u klubu i njihovi savjeti su od velike koristi. Izdvojio bih još i Ivana Čurjurića s kojim također provodim dosta vremena. Mostarom i prijemom u gradu i klubu sam stvarno prezadovoljan. Grad i klima su vrhunski, žene su prelijepe. Uistinu, sve ono što sam čuo o ovom gradu je istina i više od toga i nadam se, da kad se završi ovo ludilo s koronavirusom, da će se sve vratiti u normalu i da ću uživati u svom boravku ovdje" - kazao je novi napadač Plemića Miljan Škrbić za SportSport.ba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.