Katalonci idu u pravi remont ekipe

Barcelona pored Neymara ovog ljeta želi dovesti još dva zvučna pojačanja

Endin Čaušević

Španski mediji ponovo su počeli špekulacije da će se Neymar i na kraju ove sezone pokušati vratiti u Barcelonu.

Neymar je na ljeto 2017. godine iz Barce prešao u PSG za rekordnih 222 miliona eura, ali je prošlog ljeta javno priznao da je napravio grešku, te je pokazao veliku želju da se vrati u katalonski klub.

No, Parižani nisu željeli ni čuti za njegov odlazak, te su u nekoliko navrata odbili ponudu Katalonaca. Ipak, ovog ljeta bi situacija mogla biti drugačija jer je PSG navodno odredio cijenu za Neymara u iznosu od 150 miliona eura.

Međutim, Neymar nije jedini koji će biti na meti Barcelone ovog ljeta. Katalonci su pokazali veliki interes za Lautara Martineza koji igra u Interu, te ima klauzulu od 110 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Lautara vide kao idealnu zamjenu za Luisa Suareza, a da li će uspjeti dovesti Argentinca ostaje nam da vidimo.

Kako piše Mundo Deportivo jedna od opcija je i sjajni igrač Leipziga, Timo Werner. Navodno, skauti Barcelone pratili su njemačkog reprezentativca na prethodnim mečevima i spremni su na ljeto ponuditi za njega oko 60 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.