Prvi čovjek La Lige uvjeren da će se prvenstvo igrati do kraja

Javier Tebas je baš optimističan

Prvi čovjek La Lige uvjeren da će se prvenstvo igrati do kraja

Edmir Škorić

Predsjednik španske La Lige Javier Tebas optimista je unatoč čitavoj zbrci koju je izazvala pandemija koronavirusa.

Sutra je važan sastanak UEFA-e i mogli bismo najzad saznati ishode ligaških takmičenja. Predviđa se da bi se mogla donijeti odluka prema kojoj će trenutni lideri biti prvaci u svojim prvenstvima.

Međutim, prvi čovjek La Lige uvjeren je da će se prvenstvo u Španiji odigrati do kraja i da ćemo do posljednjeg kola čekati na novog/starog prvaka - Real Madrid ili Barcelona.

"Nije trenutak za raspravu hoće li sezona završiti ili ne, ali mislim da ćemo završiti La Ligu", rekao je Tebas, dodavši: "Vidjet ćemo što će se dogoditi u utorak na sastanku UEFA-e".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Evropsko upravljačko tijelo u nogometu raspravljat će o budućnosti Euro 2020. i drugim temama vezanim za nogomet na videokonferenciji.

"Mislim da ćemo završiti natjecanje, ali nije vrijeme da razgovaramo o tome. Ja održavam kontakt s Italijom i Njemačkom. Čekamo utorak, sastanak UEFA-e i odluke koje oni donose, ali ja uvjeren da ćemo završiti sezonu", dodao je optmistični Tebas.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi