Englez opravdao očekivanja

Inter daje novi ugovor Youngu

Čelnici Intera namjeravaju produžiti saradnju sa Ashleyjem Youngom, pišu italijanski mediji.

Krilni fudbaler je došao na "Giuseppe Meazzu" u januaru iz Manchester Uniteda za svega 1,5 miliona eura, a odmah po dolasku pokazao se pojačanje za Nerazzurre.

U sedam utakmica Young je postigao jedan gol i ubilježio isto toliko asistencija, a koliko su zadovoljni navijači, toliko su i čelnici Intera koji su odlučili da ga nagrade novim ugovorom.

Tako će se, pišu italijanski mediji, Young zadržati duže u Milanu od šest mjeseci kako je bilo predviđeno sadašnjim ugovorom koji je zimus potpisao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inter je iskusnom Youngu ujedno i prvi klub izvan Engeske. Prethodno je dugi niz godina igrao za Manchester United, s kojim je osvojio i osam trofeja, a još je nosio dres Watforda.

Za reprezentaciju Engleske je odigrao 39 utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.