Inter nakon više od 20 godina prekida saradnju s Nikeom i mijenja sponzora

Žele više novca

Inter nakon više od 20 godina prekida saradnju s Nikeom i mijenja sponzora

Endin Čaušević

Inter već više 20 godina ima uspješnu saradnju s američkom kompanijom sportske opreme Nike, ali čini se da je tome došao kraj.

Nike "oblači" igrače Intera još od 1998. godine, ali italijanski mediji pišu da će saradnja nakon više od 20 godina biti raskinut. Inter po sezoni zaradi oko 10 miliona eura od Nikea, no tražili su da ta cifra u budućnosti bude veća.

Navodno, Nike nije pristao na takvu ponudu Intera zbog čega će se klub s Meazze okrenuti drugim kompanijama. Kako piše Calciomercato Inter je veoma blizu da postigne dogovor s Adidasom.

Glavni cilj Intera jeste da zarađuje barem približno kao Juventus od sponzora sportske opreme jer je Stara dama ubjedljivo ispred sa 51 milion eura godišnje koliko inkasiraju od Adidasa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, veliko je pitanje da li je Adidas spreman da ponudi baš toliko novca. Više informacija će biti poznato narednog mjeseca kada će biti održan sastanak predstavnika Intera i Adidasa.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi