Foto - EPA

Napušta Bayern?

Alabi se ne ostaje u Minhenu, a i ponude koje je dobio su suviše dobre

Midhat Šljivak

David Alaba navodno bi mogao napustiti redove minhenskog Bayerna.


Ugovor 27-godišnjem Austrijancu ističe na ljeto naredne godine, a pregovori s bavarskim velikanom oko novog ne idu baš najbolje.

Navodno, Alaba razmišlja o odlasku iz kluba i veoma je zainteresovan za opcije koje ima na stolu. Interes stiže iz Španije i to od Barcelone i Real Madrida.

Oba velika rivala bi rado vidjela Alabu u svojim redovima. Činjenica da može igrati na više pozicija u odbrani i veznom redu čini ga idealnim, te će pokušati da se tokom ljeta dogovore s njim.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Alaba iza sebe ima zaista bogato iskustvo u dresu Bayerna. S ovim timom je osvojio apsolutno sve što je mogao, a debitovao je još prije deset godina.

Ukupno je u dresu Bayerna odigrao 372 utakmice, a ove sezone je nastupio 28 puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.