"Nije fer da se završi prvenstvo po trenutnoj tabeli, ali ne znam hoćemo li ga uspjeti završiti"
Foto - EPA

Prvi čovjek španskog fudbala tvrdi

"Nije fer da se završi prvenstvo po trenutnoj tabeli, ali ne znam hoćemo li ga uspjeti završiti"

Midhat Šljivak

Pandemija koronavirusa je odavno zaustavila sve sportove svijeta, a među prvima je zaustavljeno takmičenje u španskoj La Ligi.


Još uvijek nije poznato kada će liga biti nastavljena. Gotovo sigurno to neće biti predviđea pauza od dvije sedmice, a prvi čovjek španskog fudbala Luis Rubiales je istakao kako ne može garantovati da će se sezona završiti do 30. juna.

"Danima smo u razgovorima s UEFA-om. Dali smo neke prijedloge koji su nam odobreni, ali svi znamo kakva je situacija. Lige se moraju završiti do 30. juna", rekao je Rubiales i nastavio je:

"Ne mogu garantovati da će prvenstvo biti završeno prije 30. juna. Nije fer ni da se završi po trenutnoj tabeli, ali situacija je zaista posebna", rekao je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako ne bude uslova da se sezona završi i klubovi budu plasirani po aktuelnom stanju na tabeli titulu će dobiti ekipa Barcelone, ali veliko je pitanje šta će biti s ekipama koje su u zoni ispadanja.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi