Odlučio je pomoći

Ibra oduševio Italiju svojim potezom: "Ako virus ne napadne Zlatana, Zlatan će napasti virus"

Endin Čaušević

Pandemija koronavirusa napravila je veliki haos u skoro cijeloj Evropi, a i dalje najgore stanje u Italiji.

Italija je žarište koronavirusa, te je u ovoj zemlji još prije nekoliko dana sve bolokirano. Sportska takmičenja su prekinuta i niko se ne smije usuditi ni prognozirati da li će ona biti nastavljena.

Tokom haosa na Apeninima na društvenim mrežama oglasio se i Zlatan Ibrahimović koji je odlučio nešto poduzeti i pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to su bolnice u Italiji.

"Italija mi je uvijek davala mnogo i u ovom dramatičnom trenutku želli da vratim još više ovoj zemlji koju volim. Odlučio sam zajedno s ljudima koji rade sa mnom da pokrenemo fond za skupljanje novčane pomoći bolnicama. Koristim svoju popularnost da proširim ovu vijest i svi koji mogu trebaju pomoći", poručio je Ibra, te dodao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Računam na velikodušnost svojih kolega i svih profesionalnih sportista koji mogu dati manje ili veće donacije, naravno koliko je to u njihovim mogućnostima da otjeramo ovaj virus. Zajedno zaista možemo pomoći bolnicama i doktorima, te sestrama koji nesebično rade svakog dana da spase naše živote. Danas smo mi ti koji navijaju za njih. Idemo zajedno otjerati koronavirus i pobijediti ovu utakmicu. I zapamtite, ako virus ne napadne Zlatana, Zlatan će napasti virus".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.