Radi se na hitnim ugovorima, određen najkasniji prihvatljivi datum za nastavak Serije A?

Da li je odluka pala?

Radi se na hitnim ugovorima, određen najkasniji prihvatljivi datum za nastavak Serije A?

Posljadnja utakmica Serije A je odigrana 9. marta, a onda je donesena odluka da se takmičenje prekine zbog straha od širenja koronavirusa.

Od tada se nagađa šta će biti sa Serijom A, a situaciju komplikuje i činjenica da je u Italiji i dalje teško stanje zbog epidemije pomenutog virusa.

Uglavnom se govori o tri opcije: Prekid prvenstva i priznavanje trenutnog stanja na tabeli kao konačnog; play-off; nastavak takmičenja nakon prolaska opasnosti uz zgusnuti raspored.

Klubovi su uglavnom za opciju nastavka prvenstva, ali je glavni uvjet za to da UEFA-a odgodi Euro, što bi se moglo dogoditi već sutra.

Danas je održan sastanak krovne kuće italijanskog fudbala (FIGC), ali se ono o čemu se na sastanku pričalo i dogovaralo još uvijek drži u tajnosti, ipak, italijanski novinar Nicolo Schiro je uspio nešto "iskopati" - čini se.

On navodi da su čelnici Serije A odlučili da se takmičenje nastavi, ali i da su odredili najkasniji datum za "početak nastavka". To bi trebao biti deveti maj. Podsjetimo, za sada je na snazi odluka kojom je Serija A odgođena do 4. aprila, ali je za očekivati dodatne odgode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da se Serija A nastavi devetog maja, igralo bi se do sredine jula.

Zbog toga su se pojavile informacije da klubovi užurbano rade na ugovorima za igrače čiji trenutni ističu na kraju sezone ili su na posudbama. Ugovori koji ističu ove sezone prestaju važiti 30.6., pa sada klubovi pokušavaju "završiti" nove koji bi bili duži za 15 dana.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LUFC
Dobra opcija, samo da glupi Englezi kopiraju i prestanu pricati o ponistavanju sezone.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi