Ostao u Bayernu

Ramos zvao Lewandowskog u Real i dobio odbijenicu, Poljak je objasnio i zašto

Admin Čaušević

Robert Lewandowski je već godinama među najboljim napadačima svijeta. Proslavio se sa četiri gola Realu u meču Lige prvaka dok je nastupao za Borussiju Dortmund, a sada protivničke mreže teroriše u dresu Bayerna. 

S obzirom na kvalitet i reputaciju Lewandowski je bio dugogodišnja želja Real Madrida. U razgovoru za španski list Sport objasnio je zašto je odbio kraljevski klub.

Priznao je da su mu nakon jednog međusobnog duela Sergio Ramos i Cristiano Ronaldo rekli da treba doći u Real.

"Da, to je tačno", kazao je Lewandowski te objasnio svoju odluku.

"Možete otići u La Ligu i bilo koje drugo prvenstvo, drugi veliki klub, ali meni to nije najvažnije. Svoj najveći nivo sam dosegao tu gdje jesam i želim tu da to nastavim".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"U jednom sam od najboljih klubova. Znam da ovdje mogu biti sretan. Tim kojeg imamo je veoma dobar, klupska struktura je odlična. Sve je lakše kada igrate u takvom klubu", zaključio je on.

Poljski napadač je ove sezone zabio 25 golova na 23 bundesligaška duela. U dosadašnjoj fazi Lige prvaka protivničke mreže je tresao čak 11 puta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.