Tužilaštvo Srbije podnijelo prijavu protiv Jovića, prijeti mu čak i zatvor!

Nepromišljeno ponašanje ga koštalo

Tužilaštvo Srbije podnijelo prijavu protiv Jovića, prijeti mu čak i zatvor!

Kako je premijerka Srbije Ana Brnabić i najavila, podnijete su krivične prijave protiv određenih građana jer nisu poštovali pravila izolacije u toku koronavirusa.

Portlparol državnog Tužilaštva Srbije Slavica Jokić potvrdila je za Tanjug kako su podnesene prijave protiv nekoliko osoba, a među njima je fudbaler  Luka Jović.

Napadač Real Madrida bio je neodgovoran jer nije poslušao ni naredbu njegovog kluba ni Vlade Srbije. Iz Reala su svim igračima zabranili da napuštaju svoje domove i Madrid do daljnjeg, dok je Vlada Srbije svim njenim građanima koji žive vani preporučila da ne dolaze u Srbiju za vrijeme koronavirusa.

Ipak, skupocjeni napadač je sve to prekršio i boravio u Beogradu skupa s djevojkom Sofijom te slavio njen rođendan. Srbijanski mediji prenose kako su njih dvoje šetali svuda po gradu, čak i obilazili restorane, a na kraju će za to platiti cijenu.

Jović je svakako kritična grupa građana jer je došao iz Španije, zemlje koja je žestoko pogođena virusom, a osim toga u košarkaškoj sekciji Reala zabilježen je jedan pozitivan slučaj pa je Jović svakako morao biti u izolaciji.

Samim tim što je stigao u Srbiju napravio je krivično djelo član 248 Krivičnog zakona, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije. Sada može dobiti ili novčanu ili zatvorsku kaznu.

Osim njega Tužilaštvu je bio sumnjiv i Nikola Ninković koji se u Srbiju vratio iz Italije gdje je najveće evropsko žarište, ali nakon što mu je policija upala u stan on je dokazao kako mu nije propisana izolacija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Krivičnu prijavu protiv Jovića najavila je jučer Brnabić:

"Postoje primjeri fudbalera, imaju milionske ugovore u stranim zemljama, a dolaze ovdje i nisu u izolaciji. Time će se baviti naši organi", kazala je premijerka Srbije jučer.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rivaldo
A sta je sa Zukanovicem? Dosao iz Italije i 7 dana po Sarajevu hodao.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije