Foto: EPA

Pred odlaskom iz Bayerna

Alaba o nastavku karijere: Imam tri opcije...

Austrijanac David Alaba nagovijestio je kako bi mogao napustiti Bayern.

Izuzme li se šestomjesečna posudba u Hoffenheimu, Alaba je cijelu svoju dosadašnju karijeru proveo u Bayernu s kojim je osvojio niz trofeja, ali epizodi u Minhenu bi mogao doći kraj na kraju sezone.

Za sada nema ozbiljnih pregovora oko mogućeg potpisivanja novog ugovora, a glede nastavka karijere Alaba ima tri opcije o kojima razmišlja.

"Avantura u MLS-u i upoznavanje ove kulture, povratak u Austriju, koja je moj dom, ili možda ostanak u Bayernu. To su tri opcije, vidjet ćemo", poručio je Alaba.

Alaba je također nagovijestio da se tokom svih ovih godina osjeća lijepo u Bayernu i da je to trenutno jedini klub na koji je fokusiran.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Fudbal je danas brz i sve se može dogoditi, ali trenutno ni sam ne znam kako će se sve odvijati", dodaje austrijski reprezentativac.

Dosad je Alaba u dresu Bayerna odigrao 372 utakmice, postigao je 30 golova i upisao 48 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.