Alaba ne odbacuje mogućnost napuštanja Bayerna

Sve je otvoreno

Alaba ne odbacuje mogućnost napuštanja Bayerna

U jeku špekulacija da su najveći španski rivali, Real Madrid i Barcelona, zainteresovani za njega, svestrani lijevi bek Bayerna David Alaba ističe da "može zamisliti drugačiji put" u nastavku karijere.

Austrijski reprezentativac je, istina, istakao da se osjeća jako ugodno u Minhenu, ali nije odbacio mogućnost odlaska sa Allianz Arene u potrazi za novim izazovom.

Inače, izuzme li se šestomjesečna posudba u Hoffenheimu, Alaba je svoju čitavu seniorsku karijeru proveo u Bayernu. U redove minhenskog velikana je došao iz omladinskog pogona bečke Austrije.

"Osjećam se ugodno u Minhenu, ali mogu zamisliti da krenem drugim putem. Da li ću to učiniti ili ne, ostaje da se vidi. U ovom trenutku ne brinem zbog takvih stvari", izjavio je Alaba za GQ.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild je nešto ranije ove sedmice pisao da su Real i Barca zainteresovani za Alabu, a da Austrijanac nije siguran želi li produžiti svoj ugovor sa Bayernom i poslije 2021.

Kada se sve sabere, 27-godišnji Alaba je u dresu Bayerna do sada odigrao 372 utakmice, postigao je 30 golova i upisao 48 asistencija.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sloboda
Opet pišete gluposti
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi