"Fudbal se ne bi trebao igrati do 2021. godine"

Njemački doktor upozorava

"Fudbal se ne bi trebao igrati do 2021. godine"

Gotovo sva fudbalska takmičenja u Evropi su prekinuta zbog straha od širenja koronavirusa, a gotovo od trenutka kada su prekinuta špekuliše se da li će i kada biti nastavljena.

Nadaju se čelnici najjačih evropskih nacionalnih takmičenja, za sada, da će se fudbal ponovo zaigrati do početka maja.

Međutim, sve će zavisiti od situacije sa koronavirusom. Tačnije, od toga da li će se epidemija smiriti.

Njemački virolog, prof. dr. Jonas Schmidt-Chanasit sa Bernard Nocht instituta za tropsku medicinu u Hamburgu smatra da bi pauza od fudbala morala biti puno duža - barem do sljedeće godine.

"Mislim da ne mogu pričati o utakmicama u aprilu, pa ni pred praznim tribinama jer će se onda ljudi okupljati u kućama kako bi ih gledali. Povratak fudbala bi značajno pogoršao situaciju", izjavio je Schmidt-Chanasit za njemački NRD, pa dodao:

"Uvjeren sam da je moguće da se igra tek sljedeće godine. Mislim da nije realno očekivati da se ova sezona završi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, još uvijek je na snazi odluka Njemačkog fudbalskog saveza (DFB) o prekidu takmičenja do 2. aprila, ali je gotovo sigurno da će doći do novih odgoda. 

Vrijedi podsjetiti i da je UEFA-a odgodila Euro za narednu godinu kako bi se dobilo prostora za okončanje nacionalnih prvenstava, ali i Lige prvaka i Lige Evrope.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmirTenk
"sa instituta za tropsku medicinu u Hamburgu..." pa ja stvarno ne znam, na vas admini ova izolacija djeluje vise nego na Novalica sinoc...
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi