Još uvijek bez posla

Emery: Volio bih se okušati u Seriji A

Endin Čaušević

Španski stručnjak Unai Emery ostao je bez posla krajem prošle godine nakon što je dobio otkaz u Arsenalu.

Emery je poručio da je odmah nakon otkaza donio odluku da napravi pauzu do ljeta, te da novi angažman nađe pred početak naredne sezone. On je u razgovoru za TuttoJuve.com otkrio da razmišlja o dolasku u Italiju.

"Trenirao sam 16 godina zaredom i odlučio sam uzeti malo odmora da se pripremi za novi izazov. Neću isključiti ponude iz Liga petice, a u Italiji još uvijek nisam radio i volio bih se okušati tamo", rekao je Emery i dodao.

"Istina je da sam u kontaktu s nekoliko italijanskih klubova, ali zbog nekih raznih razloga tamo još uvijek nisam radio. Otvoren sam za sve opcije i vidjet ćemo na kraju šta će biti".

Emery je trenersku karijeru počeo 2004. godine u Lorci Deportivi, a kasnije je još vodio Almeriju, Valenciju, moskovski Spartak, Sevillu, PSG i Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.