Emery: Propustio sam šansu da budem najbolji na svijetu
EPA

Prisjetio se epizode u PSG-u

Emery: Propustio sam šansu da budem najbolji na svijetu

Španac Unai Emery vjeruje da bi ga VAR učinio najboljim trenerom na svijetu.

Jedan dio svoje karijere Emery je proveo na klupi PSG-a, u kojem je predstavljen kao trener koji će ih odvesti do naslova u Ligi prvaka, međutim u tome nije uspio i na kraju je dobio otkaz.

Danas kada nema posao Emery smatra da bi se stvari drugačije odvijale da je u to vrijeme postojao VAR, misleći ponajviše na utakmice osmine finala protiv Barcelone i Reala u kojima je francuski klub eliminisan.

"U Parizu sam propustio priliku da postanem najbolji trener na svijetu. Osvojio sam ligu, četiri domaća kupa i dva superkupa", rekao je Emery za France Football, pa potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Izgledali smo sjajno protiv Barcelone u toj prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a u drugoj smo izbačeni jer nije postojao VAR. Očito je da su nas izbacile sudijske odluke. Naredne godine susreli smo se s Real Madridom koji je potom ostvario historijski hat-trick. Ipak, mogao bih reći da smo u prvom meču bili žrtva loših sudijskih odluka. Da zaključim, prve godine smo izgubili zbog odluka sudija, druge od branioca titule i novog šampiona."

Emeryjeva epizoda u PSG-u je, podsjetimo, trajala od 2016. do 2018. godine. Sljedeći angažman je imao u Arsenalu.

Top Komentari

kiklop
Pokradeni ste od reala, Barca vas je ubila kao konje, vjecno ce se pamtiti 6-1 demoliranje
1 6
Bhf111
Sa ovakvim PSGom i ja bi osvojio sve sto si i ti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi