Veliki gest Massima Morattija

Bivši predsjednik Intera bolnicama u Lombardiji donirao milion eura

Edmir Škorić

Nekadašnji predsjednik Intera Massimo Moratti donirao je milion eura bolnicama u Lombardiji.

Bivši prvi čovjek Intera je preko naftne kompanije Saras, kojom rukovodi, donirao milion eura bolnicama koje se nalaze u Lombardiji, najugroženijoj italijanskoj pokrajini u jeku pandemije koronavirusa.

"U ovom trenutku kolektivne opasnosti, bolnice su strukture koje su pod najvećim pritiskom i njihova uloga je od suštinske važnosti u borbi protiv ovog virusa. Osjećamo potrebu da pružimo konkretnu podršku Lombardiji, regionu koji je najteže pogođen i koji se s ovom situacijom suočava odgovorno, hrabro i posvećeno", rekao je Moratti.

Njegova kompanija je također obezbijedila i dodatno gorivo za rad bolnica u punom kapacitetu.

Inače, I taliji je do sada preminulo 4032 ljudi od koronavirusa, a zaraženo ih je 47.000.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.