Naredne sezone na novoj posudbi?

Ajdin Hasić ne igra jer nije ispunio očekivanja

Midhat Šljivak

Talentovani bh. fudbaler Ajdin Hasić (18) potpisao je u januaru ugovor s turskim velikanom Bešiktašom.

Nakon velike sage i mjeseci neizvjesnosti, konačno je došlo do dogovora između menadžera bh. fudbalera i turskog tima, koji je na kraju izdvojio nešto manje od četiri miliona eura za ovaj transfer.

Očekivano i prema najavama, Hasić je odmah proslijeđen na posudbu ekipie Umraniyespora, ali se tamo bh. fudbaler nije najbolje snašao.

Nastupio je Hasić u samo dvije utakmice i na terenu je proveo 39 minuta, a prema pisanjima turskih medija, razlog što ne igra je sasvim jednostavan.

Bh. fudbaler se ne uklapa u taktičke planove trenera Saita Karafirtinala i on do kraja sezone sasvim sigurno neće biti u ozbiljnim planovima ovog 51-godišnjeg stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Umraniyespor će se boriti za plasman u doigravanje za plasman u Super ligu Turske, pa je izvjesno da Hasić neće dobiti previše šanse u ostatku sezone.

On će se po završetku iste vratiti u Bešiktaš, a vidjet ćemo šta će istanbulski klub o njemu odlučiti u narednoj sezoni. Vjeruje se da će Hasić ponovo na posudbu i sve potencijalne ponude će biti razmotrene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.