Veliki talenat bh. fudbala odigrao svega 38 minuta: Šta se dešava s Ajdinom Hasićem?
Foto - Umraniyespor

Trebao je da sakuplja iskustvo, ali...

Veliki talenat bh. fudbala odigrao svega 38 minuta: Šta se dešava s Ajdinom Hasićem?

M. Šljivak

Više od godinu dana trajala je saga oko prelaska mladog bh. fudbalera Ajdina Hasića iz zagrebačkog Dinama u Bešiktaš.

Borio se Dinamo do samog kraja za Hasića i uspio je da naplati određeni novac od njegovog odlaska u Tursku, a 18-godišnji fudbaler je dobio 2.5 miliona eura za ugovor do ljeta 2024. godine.

Odmah po potpisu za Bešiktaš Hasić je proslijeđen na posudbu u ekipu turskog drugoligaša Umraniyespora, ali očigledno ni tamo nešto ne štima.

Tako je talentovani fudbaler za sada odigrao samo dvije utakmice u ekipi gdje je trebao sakupljati neophodno iskustvo za veći nivo takmičenja i na terenu je proveo samo 38 minuta.

Ulazi je Hasić dva puta s klupe i to u utakmicama protiv Boluspora i Menemespora, dva puta je meč odgledao s klupe, dok je čak pet puta bio potpuno van ekipe.

Tako je bilo i danas u meču gdje je njegov tim poražen od vodećeg Hatayspora sa 2:0 i nakon ovog poraza je ostao na osmoj poziciji sa 40 bodova, ali sa još uvijek dobrim šansama za plasmanu doigravanje za Super ligu.

Hasić za sada ne dobija priliku kakvu je želio u ovom klubu i svakako da je 38 minuta itekako malo za skupljanje bilo kakvog iskustva u seniorskom fudbalu.

Promo

Top Komentari

Gari Garinča
Nije isključeno da čitavu svoju karijeru bude samo talenat.
12 0
Zulfikar
Da je toliki talenat razvijao bi se u Ajaxu a ne u Anadoliji.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi