To je to, nema više ozbiljnog fudbala u Evropi

Turci donijeli odluku

To je to, nema više ozbiljnog fudbala u Evropi

Jučer je jedna od posljednjih "velikih" država pod okriljem UEFA-e obustavila svoja fudbalska takmičenja. Bila je to Ukrajina.

Nakon odluke Ukrajinaca, Turska je ostala jedina država u kojoj se nastavio igrati "ozbiljan" fudbal, u kojoj su fudbalska takmičenja i dalje bila aktivna, u jeku epidemije koronavirusa. 

Dugo su Turci odolijevali, vjerovalo se da će biti odigrano i naredno kolo turskih liga, određeni su i arbitri za Super ligu, ali je danas održan hitni sastanak i fudbal je zaustavljen i u ovoj zemlji.

Turski ministar sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu je nakon sastanka sa glavešinama fudbalskih, košarkaških i odbojkaških saveza saopštio odluku o zaustavljanju svih takmičenja. Dakle, ne samo fudbalskih takmičenja već sporta u Turskoj u globalu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Imali smo priliku detaljno razmotriti situaciju za čelnicima federacija. Naš cilj je planirati za budućnost turske mladosti... Kao rezultat sastanka o procjeni stanja zbog koronavirusa, pod vodstvom našeg predsjednika, donesena je odluka da se do daljnjeg odgode rukometna, odbojkaška, košarkaška i fudbalska takmičenja, što predstavlja mjeru predostrožnosti", izjavio je Kasapoglu.

Sport za sada nije ugašen još u Bjelorusiji, gdje se stvari odvijaju bez većih restrikcija.

Top Komentari

user1578759411
Heh, ovaj turski je inace pravo ozbiljan fudbal
0 1
prka
ma nista ima sad pikado pa cemo njega pratiti
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti