Hrabra izjava

Traore o poređenju sa zvijezdom Manchester Cityja: "Nisam ja kao on, već je on kao ja"

Admin Čaušević

Adama Traore se nalazi u grupi igrača koji su eksplodirali ove sezone u engleskom Premiershipu. 

Kvalitet španskog fubalera je tek u ovoj sezoni došao do izražaja nakon što se mučio po dolasku na Ostrvo. Ovaj 24-godišnjakje zabio šest golova i ostvario deset asistencije.

Upitan na kojeg fudbalera najviše liči Traore se uporedio s Raheemom Sterlingom i Wilfriedom Zahom, uz nagalasak da oni više liče njemu nego on njima.

"Možda Zaha i Sterlin. Ali ja nisam kao oni, više su oni kao ja", hrabro je kazao izdanak Barcelonine La Masije kojem se predviđa blistava budućnost.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kao vrhunac karijere izabrao je trenutak kada je debitovao u dresu Barcelone. Tada je ušao u igru umjesto Neymara.

"Moja prva utakmica za Barcelonu. Igrali smo protiv Granade i ja sam ušao umjesto Neymara. To je bio moj debi u profesionalnom fudbalu", kazao je Traore.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti