Foto: EPA

Održan "radni sastanak"

I Dinamo reže troškove: Ovako će Gojak i Hajrović biti isplaćivani

I u zagrebačkom Dinamu bili su primorani na 'rezanje' troškova uslijed situacije sa pandemijom koronavirusa.

Kako je fudbal zaustavljen u gotovo svim zemljama, to sa sobom nosi brojne posljedice za klubove i njihovo funkcionisanje, uključujući i Dinamo čiji su čelnici donijeli odluku o smanjenju plata.

Dinamo je tako postao drugi klub u Hrvatskoj nakon Osijeka u Hrvatskoj koji se odlučio za takve mjere, a sve u cilju da niko na Maksimiru ne ostane bez posla.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta. To znači da težimo tome da niko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati", stoji u saopštenju.

Zaposlenicima kluba koji mjesečno zarađuju do 7.500 kuna (oko 1000 eura) plaće se neće smanjivati, a kada se odnosi na igrače i trenere, primanja će se isplaćivati na sljedeći način:

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima
- trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
- trećina primanja neće se isplatiti trajno

Dinamo je također naveo da iduće pripreme neće odraditi na nekoj inostranoj destinaciji nego u Hrvatskoj, a najavljene se i dodatne mjere redukcije drugih troškova, sve osim onih koji su neophodni za funkcionisanje kluba.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.