Dilaveru ide i bauštela: Sam sebi fugiram, bušim, radim struju...
EPA

Defanzivac Dinama iz Zagreba

Dilaveru ide i bauštela: Sam sebi fugiram, bušim, radim struju...

Potencijalni reprezentativac BiH Emir Dilaver otkrio je javnosti u Hrvatskoj kako mu uz fudbal idu i - građevinski poslovi.

Dilaver je rođen u našoj zemlji, ali njegovi fudbalski počeci vezani su za Beč gdje je nedavno napravio i luksuznu kuću u kojoj namjerava zajedno s porodicom boraviti kada dođe kraj karijeri.

Kako mu je otac posjedovao građevinsku firmu, kao dijete Dilaver je sve 'upijao' i na svojoj kući puno toga je sam odradio, što je i otkrio prilikom predstavljanja u zanimljivoj emisiji 'Nogometna priča'.

"Ja valjda jedini u svlačionici znam raditi na mješalici ili graditi, pa na njoj sam valjda slomio leđa, haha. I kod sebe kod kuće puno toga sam radim, fugiram, slažem struju, bušim..., nemam problema s time. Znao sam prije i zidati, penjati se na krov i raditi na njemu. Nemam problema s bauštelom, sebi sam kući sam složio cijelu kupaonu. I izgleda top", kaže Dilaver.

Muziku u autu, kaže, ne voli slušati.

"Rijetko slušam muziku, ne slušam je ni u automobilu. Razlog? Nije mi zabavna. Više volim slušati kako radi auto, je li sve s njim OK. Ili da čujem što lupa. Muziku slušamo u svlačionici, najviše što Petković pusti. Bude i zabavne i narodne, pa i pjesama za dušu, a ponekad i tehno. Volim tehno, recimo Gabryja Pontea."

Otkrio je i kako u Dinamu vlada pravo zajedništvo, pa za primjer dao oružara kojem su se mnogi igrači ponudili da mu pomognu oko drva.

"OK, neću ih ja cjepat, ali mogu ih nositi i slagati, glavno da svi radimo zajedno", dodaje Dilaver.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dilaver je u Dinamo došao iz Lecha na insistiranje Nenada Bjelica, a od tada do danas je stub odbrane 'modrih'. Igre koje pruža u konačnici nisu promakle ni čelnicima N/FSBiH koji bi ga rado vidjeli u dresu Zmajeva.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ado
Momak svaka cast, nije maneken nego pravi domacin.
6 0
b20
Svestran nema šta,pravi Dilaver.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi