Foto: EPA

Već ga čeka posao

Ibrahimović prelomio čime će se baviti nakon karijere?

Zlatana Ibrahimovića, po svemu sudeći, od naredne sezone nećemo gledati na terenima Serie A.

Legendarni švedski napadač (38) nema namjeru produžiti saradnju sa crveno-crnima, a razlog je nezadovoljstvo dešavanjima unutar kluba, prije svega otpuštanjem Zvonimira Bobana sa mjesta sportskog direktora.

Ibrahimović je uz potvrdu da nema koronavirus već napustio Italiju i vratio se u Švedsku, a sada se ostaje da vidi kako će izgledati njegova budućnost u narednim mjesecima.

Već sada Ibrahimović ima nekoliko opcija na stolu. Jedna od njih je da dođe u Bolognu koju vodi njegov veliki prijatelj Siniša Mihajlović, no Italijani navode da je mnogo bliži tome da završi karijeru i okuša se u potpuno drugačijoj ulozi - trenerskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pominje se povratak u Sjedinjene Američke Države, gdje bi mogao dobiti posao u nekom od timova iz MLS-a, ali i to da prođe italijansku školu u Covercianu odakle izlaze najbolji treneri.

I list Gazzetta dello Sport uvjeren je kako je najrealnija opcija da iz kopački uđe u cipele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.