Klasik Premijer lige BiH

Utakmica za kakvom žudi Bilino polje: Nestvaran preokret Čelika protiv super snažnog Širokog

Admin Čaušević

Kako sva ligaška takmičenja tako i Premijer liga BiH ima svoje klasike, susrete koji se jednostavno ne zaboravljaju i prepričavaju s generacije na generaciju. 

Jedna od najboljih utakmica u historiji Premijer lige je odigrana na samom početku formiranja zajedničkog prvenstva BiH. U 24. kolu na Bilinom polju gostovao je Široki Brijeg. Čelik je poslije velikog preokreta slavio s 4:2.

Zenički hram je u međuvremenu postao značajnom moderniji stadion, ali istina je da svi navijači Crveno-crnih žuda za sličnim utakmicama i velikim preokretima poput tadašnjeg.

Zvučna imena na obje strane. Među stativama Čelika stajao je Asmir Avdukić. Igrali su još Dalibor Nedić, Boris Pavić, Admir Hasančić, Matija Matko, s klupe je ušao Senad Brkić. Gosti iz Širokog također izuzetno jaki s golmanom Igorom Melherom, Domagojom Abramovićem, Wagnerom, Mirsolavom Dujmovićem, Daliborom Šilić, Danijelom Bajkušom, Predragom Šimićem...

Zeničane je tada s klupe predvodio Husnija Arapović, a trener Širokog je bio dobro pozanato trenersko ime i jedan od trofejnijih stručnjaka u BiH - Ivo Ištuk.

Gosti su odlično započeli utakmicu. Greške domaće odbrane iskoristili su Dujmović i Mvogo za 0:2. Čelik se u igru vraća u finišu prvog dijela kada pogađa Nedić. U nastavku raspodija domaćih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sve je počelo bakljadom Robijaša, nakon čega je uslijedio spektakl u izvedbi domaćih igrača. Čelik preko Brkića, Hasančića i Matka postiže tri gola za veliku pobjedu s 4:2.

Inače, Široki je na kraju te sezone postao prvak Bosne i Hercegovine sa 61 bodom, dok je Čelik završio sezonu završio na 12. mjestu s 37 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.