Želi postati legenda Topnika

Mladog fudbalera Arsenala ne zanima Real Madrid

Luka Jović je nakon sjajnih partija u dresu Eintrachta iz Frankfurta ljetos stigao u Real Madrid - i nije pokazao ništa.

Sve je izvjesnije da će Real pokušati prodati svog poprilično skupo plaćenog napadača, a već se špekuliše da Kraljevi tragaju za novim opcijama u ofanzivnoj liniji.

Pojavile su se tako i glasine da bi jedna od meta Reala mogao biti talentovani napadač Arsenala Gabriel Martinelli.

18-godišnjak koji je ljetos na Emirates stigao iz brazilskog Ituana je iskoristio svaku šansu koju je dobio u timu Arsenala i obećava da bi mogao izrasti u veliku svijetsku zvijezdu.

A to, čini se, namjerava uraditi u Arsenalu.

"Ne znam za interes Reala, niti me to zanima. Želim osvojiti Ligu prvaka i puno trofeja sa Arsenalom kako bih usrećio naše navijače, oni zaslužuju najbolje. Želim postati legenda Arsenala", izjavio je Martinelli za ugledni FourFourTwo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Predviđa se da bi Martinelli vrlo brzo trebao dobiti puno važniju ulogu u Arsenalu nego što je trenutno ima, dok bi u slučaju transfera u Real Madrid sigurno dobio ulogu rezerve za Karima Benzemu.

Kada se saberu sva takmičenja, Martinelli je ove sezone skupio 26 nastupa u dresu Arsenala, postigao je 10 golova i upisao četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.