Veoma je burno u Maksimiru

Dinamo ima nasljednika Bjelice?

Samir Mlaćo

Pomoćnici Nenada Bjelice razriješeni su dužnosti u zagrebačkom Dinamu.

Bez angažmana su ostali Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović. Kao vjerovatni razlog otkaza hvatski mediju spominju njihova odluka da ne pristanu na smanjenje plata.

U Dinamu su na smanjenje pristali svi koji zarađuju do 1000 eura te igrači i treneri u B timu, dok je od prvotimataca zatraženo da se odreknu trećine primanja u periodu do 30. septembra što su oni odbili.

Niko ne zna šta će biti sa Bjelicom. Hrvatski mediji špekuliše da je on već bivši i da je pitanje sata kada će to biti povrđeno.

Kao njegov nasljednik spominje se Igor Jovićević.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jovićević vodi Dinamo B, a kao nogometaš bio je jedna od najvećih dana kluba iz Zagreba.

Vodio je i NK Celje, te Karpaty.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.