Dinamo povukao radikalan potez, Bjelica za sada preživio!

Zagrebački klub pravi rezove

Dinamo povukao radikalan potez, Bjelica za sada preživio!

Admin Čaušević

Koronavirus je utjecao i najuspješniji klub regije, Dinamo iz Zagreba. Tome svjedoči i pomalo radikalan potez koji je danas povukao zagrebački klub.

Naime, današnjom odlukom klupskog rukovodstva dužnosti su razriješeni svi pomoćnici Nenada Bjelice, dok je iskusni stručnjak preživio, barem za sada.

Bez angažmana su ostali Rene Poms, Nino Bule, Silvije Čavlina, Martin Mayer, Karlo Reinholz i Jasmin Osmanović. Kao vjerovatni razlog otkaza hvatski mediju spominju njihova odluka da ne pristanu na smanjenje plata.

U Dinamu su na smanjenje pristali svi koji zarađuju do 1000 eura te igrači i treneri u B timu, dok je od prvotimataca zatraženo da se odreknu trećine primanja u periodu do 30. septembra što su oni odbili.

Inače, Bjelica na Maksimiru ima ugovor do kraja sljedeće sezone i trenutno zarađuje 800.000 eura godišnje. S obzirom da je on doveo pomoćnike koji su danas dobili otkaz bit će interesantno vidjeti kakvu će on odluku donijeti.

''Odlukom Uprave GNK Dinamo od 26. marta 2020., raskinuti su ugovori o suradnji za sljedeće članove stručnog štaba prve ekipe GNK Dinamo:

Potražite više informacija na temu HNL:

1. Rene Poms
2. Nino Bule
3. Silvije Čavlina
4. Martin Mayer
5. Karlo Reinholz
6. Jasmin Osmanović

Klub će dalje komunicirati putem saopštenja na službenoj web stranici GNK Dinamo", poručeno je iz redova prvaka Hrvatske.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi