Burno u Dinamu: Igrači odbili smanjenje plaće
Foto: EPA

Nakon kriznih mjera

Burno u Dinamu: Igrači odbili smanjenje plaće

Prvotimci Dinama iz Zagreba nisu najbolje prihvatili odluku o smanjenju plaća, pišu hrvatski mediji.

Prekid HNL-a uzrokovan pandemijom koronavirusa stvorio je probleme i Modrima koji su 'preko noći' ostali bez novca od ulaznica, reklama..., a u takvim okolnostima bilo je očekivano da će se poduzeti određene mjere.

Zbog kompletnog zastoja vodstvo Dinama se odlučilo na rezanje plaća. Zamišljeno je da se svim zaposlenicima kluba koji zarađuju više od 7500 kuna (skoro 2000 KM) u narednih šest mjeseci uskrati trećina primanja, ali s tim se prvotimci zagrebačkog kluba nisu usaglasili.

Potvrđuje to i najnovije saopštenje koje je izdao Dinamo. Modri su uputili zahvale svim onima koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. septembra 2020. godine, a u zahvali najviše "bode oči" nespominjanje prve momčadi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Ostaje da se vidi je li u pitanju samo nesporazum ili su se Dinamovci u teškim vremenima odlučili zaista na ovakav potez.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi