Nikada nije rekla ovako nešto

Lažna izjava španske političarke o Messiju i Ronaldu proširila se brže od virusa

Midhat Šljivak

Pandemija koronavirusa izazvala je pravi haos u svijetu sporta.

Gotovo sva takmičenja su stala i još uvijek nije poznato kada će se ona nastaviti.

Očekivano, dok traje pandemije mnogo je i lažnih izjava koje kruže na društvenim mrežama. Tako se pojavila i navodna izjava španske političarke Isabel Garcia Tejerine u kojoj navodno proziva Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

"Dajete fudbalerima milion eura mjesečno, a naučnicima 1800 eura i sada tražite lijek za virus. Neka vam Ronaldo ili Messi nađu lijek", navodna je izjava španske političarke.

Međutim, ova izjava je lažna i ova političarka nikada nije izrekla ovako nešto. Uz lažnu izjavu korištena je fotografija tokom njezine posjete Maroku 2018. godine i gdje Tajerina govori o sasvim drugim stvarima vezanim za agrokulturnu saradnju njene zemlje i Maroka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nažalost ovakve stvari se šire brže od virusa i mnogi su uvjereni da je španska političarka zaista rekla ove riječi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.