Ovo su tri opcije koje Španci razmatraju: Kada se nastavlja La Liga?

Ili u maju ili u septembru?

Ovo su tri opcije koje Španci razmatraju: Kada se nastavlja La Liga?

E. Škorić

La liga radi na pronalaženju načina za smanjenje utjecaja koji koronavirus ima na španski nogomet.

Zbog pandemije koronavirusa obustavljen je nogomet, a u španskoj La Ligi traže način kako da okončaju sezonu.

Španske nogometne vlasti žele da se prvenstvo nastavi što je prije moguće i naložile su klubovima da budu spremni za nastavak čim se situacija poboljša, a organizatori su za ostatak sezone 2019/20 predložili tri opcije.

1. Prvenstvo se nastavlja u maju

Ova je ideja najoptimističnija, jer prema ovom prijedlogu klubovi bi se trebali vratiti u nogomet sredinom maja i igrati utakmice do kraja juna ili do sredine jula.

To znači da bi ekipe morale igrati svaka tri dana, a te utakmice bi se odvijale bez obzira na to je li navijačima dozvoljeno da uđu na stadione ili ne. Odluke o ugovorima s igračima kojima ugovor ističe 30. juna donijet će FIFA.

2. Nastaviti sezonu tokom ljetnih dana

S obzirom da se Evropsko prvenstvo 2020. godine neće održati ovo ljeto, ova je opcija vrlo moguća, ali nadolazeću sezonu 2020./21 treba odgoditi. Ovaj kalendar natjerao bi se da se La liga vodi do avgusta ili septembra ove sezone.

3. Nastavak sezone u septembru

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je najradikalnija opcija, ali kako dani prolaze, čini se da je najrealnija opcija. Time bi se sezona 2020/21 odgodila za duže vrijeme.

Bilo je raznih prijedloga da se igra play-off, da se poništi trenutna sezona ili da se proglasi prvak na osnovu trenutnog poretka, no u La Ligi isključivo žele da se ona regularno završi, pa kad god se to dogodilo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi