Nema baš često to priliku

Đoković odmor provodi uz porodicu

Samir Mlaćo

Prvi reket svijeta Novak Đoković neočekivan odmor zbog pandemije koronavirusa provodi sa porodicom.

Zbog velikog broja turnira i nije često u toj prilici, a sada je koristi maksimalno.

Novinarima je odgovarao putem video konferencije, te je sam priznao da na stvari gledao optimistično sa željom da sve ovo brzo prođe.

Imao je i dobru prepruku za u danima kada smo svi u domovima. Odnosila se naravno na treniranje.

"Zbog prirode posla sam stalno na putu i ova situacija, pa gledamo što vedrije i pozitivnije i da se posvetimo nekim stvarima za koje nekako nikad nemamo vremena i uvijek su potisnute, po strani. Ima dosta čitanja, kućnih poslova i vremena sa djecom. Fizičke aktivnosti, itd., nezavisno od veličine prostora, uvijek može nešto da se radi, od sportiste se to očekuje. Dijelit ću vežbe koje radim kako bi i ljudi ostali aktivni", kazao je srbijanski teniser.

Đoković je jučer Srbiji donirao miliona eura u borbi protiv koronavirusa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.