Wawrinka: Đoković me pobijedio toliko puta da više ni ne brojim, ali znam da me se boji

Švicarski teniser

Wawrinka: Đoković me pobijedio toliko puta da više ni ne brojim, ali znam da me se boji

Švicarski teniser Stan Wawrinka analizirao je za Eurosport svoje duele sa prvim reketom svijeta Novakom Đokovićem.

Njih dvojica susrela su se do sada 25 puta i Nole vodi 19-6. Ipak, neke od najboljih mečeva karijere Wawrinka je odigrao upravo protiv Đokovića.

Njihov duel s Australian Opena iz 2013. godine zauvijek će ostati u sjećanju Wawrinki. Iako je taj susret izgubio, meč mu je promijenio karijeru.

"To je bio jedan od mojih najboljih mečeva ikad. Bio sam slomljen poslije poraza, ali mi je pomogao da ojačam mentalno. Nešto se desilo tog dana, promijenio sam nivo igre i tog dana shvatio da mogu da pobijedim najbolje tenisere svijeta, kao i da mogu da imam bolju karijeru".

Poslije toga Wawrinka je osvojio čak tri Grand Slam turnira.

Godinu kasnije susreo se opet s Đokovićem na Australian Openu i ovog puta ga pobijedio. Kasnije je na istom turniru slavio po prvi put.

"Završili smo duel kasno u noć, oko dva sata, uz sjajnu atmosferu i nivo kvaliteta.To je bio jedan od mojih najvažnijih mečeva u karijeri, iako sam izgubio prvi set 6:2. Rekao sam sebi 'Ovo je moje vrijeme, nemoj sada da ga ispustiš'", dodaje Wawrinka.

Iako je od Đokovića mnogo puta gubio u karijeri, svjestan je da ga se Nole boji. Kako i ne bi kada ga je Wawrinka pobjeđivao u nekim vrlo bitnim mečevima kao što je finale Roland Garrosa iz 2015. godine.

"Novak je član 'velike trojke', najviše volim da igram protiv njega. Njegov stil je najteži za mene, pobijedio me je mnogo puta, ni ne brojim više, ali ja znam da se boji mene. Najviše na Grand Slamovima. Zna za šta sam sposoban", zaključuje Švicarac.

Inače, sezona u tenisu je prekinuta i neće se nastaviti prije početka juna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi